When:
21 september 2019 all-day
2019-09-21T00:00:00+02:00
2019-09-22T00:00:00+02:00

Op zaterdag 21 september nemen we de trein naar Gent voor onze traditionele stadstrip.  Het belooft weer een topactiviteit voor groot en klein te worden. 

Voor wie mee vanuit Sint-Jozef vertrekt, verzamelen we om 06.50 u aan de kerk, en rijden dan naar het station Noorderkempen in Brecht.  Voor wie rechtstreeks naar Gent rijdt, wordt er verzameld om 07.15 u aan de ingang van het station van Brecht. 

We komen met de trein in Gent-Dampoort aan, en gaan dan te voet naar het Industrie-museum.  De volwassenen krijgen een gegidste rondleiding in het museum, met bijzondere aandacht voor de ambachten die Gent tot de negentiende eeuw groot hebben gemaakt: de textielnijverheid en de grafische industrie.  Voor de kinderen zijn er actieve workshops (zelf een document drukken, knutselen met afgedankte materialen,…). 

Rond de middag picknicken we aan het museum.  Er is een cafetaria waar je kleine snacks kunt kopen (broodjes, soep,…).  Er kan ook in de buurt gepicknickt worden aan een pleintje met enkele speeltuigen. 

In de namiddag is er weer de mogelijkheid om met de kinderen een interactief stadsspel te spelen (‘Op zoek naar de bril van Draakje Fosfor’), of kan je op eigen tempo de belangrijkste monumenten, pleintjes en drankgelegenheden verkennen. 

We verzamelen terug om 16.00 u, en nemen dan terug de trein naar Brecht.  Voor de liefhebbers: aansluitend is iedereen vrijblijvend uitgenodigd in de Zomerbar van KWB in het Gemeenschapscentrum.

Download het inschrijvings document via volgende link. KWB stadstrip Gent

Categorieën:

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *